Radio 509
Luister nu Live!

Uitzending gemist

 

Klik op de pijl achter het programma of reportage om er naar te luisteren.

De Radio509 programma's kunnen ook als podcast worden gedownload

zet daavoor de RSS-feed in een programma als Itunes.

Open Itunes. Klik in de menubalk op ‘Geavanceerd’. Kies ‘Abonneer op podcast’
Klik in het lege veld dat nu verschijnt Plak de url:

https://www.radio509.nl/rss/feed.xml

Gebruik de toetscombinatie Ctrl + V voor Windows of Appeltje + V voor de Mac.

Klik op OK.
Je bent nu gratis geabonneerd op onze podcast!

 

                                                                           


Naam Download
Horizon 3171 HorizonFlits. Met verschillende berichten.
Horizon 3170 Golf 2-2. Vervolg van het gesprek met Jerrrel Volkerts over golfen voor mensen met een (visuele) beperking.
Horizon 3169 Blinde Liefde voor Salsa nu ook in Utrecht. Annemarie Nodelijk over deze nieuwe groep.
Horizon 3168 Lichtgevende taststok.Debby Marchena bedacht deze stok en vertelt erover.
Horizon 3167 Werkonderbrekingen door werknemers Axxicom. Werkgever wil niet om tafel voor gesprek nieuwe CAO.
De column van Inge gaat vandaag over interessanterig doen.
De ZieZo beurs komt er weer aan en radioreporter Bas Barendregt praat vast met de standhouders. Vandaag Edwin Prosman van het Irishuis
Circus met audio descriptie, met voorstellingen die je dus kunt volgen als je weinig of niets ziet. Luister naar Alletta Hanson in deze aflevering van Vijf Kwartier.
Horizon 3166 Golf, 1-2. Ook mensen met een (visuele) beperking kunnen leren golfen.
Horizon 3165 Verhalen van toen krijgt vervolg. Gesprek met programmamaker Ruud van Zomer van Radio509.
Horizon 3164 Komt het zien op Ziezo beurs 2019. Bas Barendregt in gesprek met Arlette Hanson.
Horizon 3163 Stand van zaken toegankelijk stemmen. Dat kan straks in 11 gemeenten met mal en Soundbox.
Horizon 3162 HorizonFlits. Met verschillende berichten.
Vandaag praat radioreporter Bas Barendregt met predikant Piet Schelling. Hij vertelt z'n levensverhaal in deze aflevering van Vijf Kwartier
De column van Inge over de (plastic) beestjes......
De 'Verhalen van Toen' komen terug bij Radio509. Radio509 nestor, Ruud van Zomeren geeft tekst en uitleg.
Radio509 moordverhaal #3 Geschreven door de nummer 1 misdaad auteur Tomas Ross. Wittebroodsweken, over een dubieus datingbureau waar duistere zaken gebeuren.
De Kelder geschreven door Tomas Ross, radiobewerking: Eva Gouda Rolverdeling: Bert Sanders, zakenman - Maarten Wansink Lizzy Sanders, vrouw van Bert - Debbie Korper Rose, Amerikaanse minnares van Bert - Nora Romanesco Nette, vriendin van Lizzy en hooglera
Moordverhaal 2 geschreven door Tomas Ross. Hoe kun je slachtoffer worden van ware liefdadigheid? Luister naar dit Radio509 hoorspel
Bas Barendregt brengt in deze aflevering van 5 Kwartier een bezoek aan het Dolfinarium. Hij praat daar over de dolfijnenshow met ondersteuning van audiodescriptie.
Het Schild, een instelling voor ouderen die minder zien. Kun je daar nog naar toe en moet je dat wel willen? Inge vraagt het zich af in deze column.
De lectuur van de Jahovas getuige is beschikbaar in verschillende talen. Deze verschillende versies worden ook in het braille uitgegeven. Hoe dat in zijn werk gaat, hoor je in deze aflevering van 5 Kwartier.
Arend Maris is historicus en leidt mensen rond voor de VVV op Schiermonnikoog. Hij praat honderd uit en Ferry Molenaar had de eer om alleen met hem over het eiland te lopen.
In deze aflevering van 5 Kwartier blikken we terug op het afgelopen jaar. In dit tweede deel hoor je ondermeer Ruud van Zomeren over zijn passie voor het maken van radio.
De column van Inge. De zogenaamde 'prettige dagen' zijn weer achter de rug.
Vijf Kwartier in 1 uur jaaroverzicht 2018 deel 1 Een programma van Bas Barendregt en Andre van Kwawegen
Inhaken en meezingen met een zeemanskoor Uw radioreporter Bas Barendregt is in deze aflevering van Vijf Kwartier bij De Torren, zij hebben als liefhebberij het zingen van zeemansliederen; die traditionele liedjes, waarmee zeelui op vroegere zeilvaart het
Buddy, en documentaire met zes hulphonden in de hoofdrol. Hans Dekker is een van de eigenaren van deze hoofdrolspelers. Hij vertelt over deze bijzondere film.
In deze aflevering van Vijf Kwartier is uw radioreporter Bas Barendregt te gast bij de mondorgelclub van Jos Berg.
In deze column van Inge eist Inge haar eigen ruimte op!
In deze compilatie van audiomagazine Horizon hoort u samenvattingen van afleveringen uit oktober en november 2018.
Radioreporter Bas Barendregt is vandaag in Lisse. Midden in het centrum van Lisse staat in de Wagenstraat het Buurthuis Salvatori. De SWG Lisse gebruikt dit gebouw om met hart aanwezig te zijn in hartje Lisse. In het buurthuis kunt u terecht voor allerlei
De column van Inge, die dit keer die ene brutale vraag stelt, die we allemaal wel willen stellen.
Een reportage om de vingers bij af te likken. Uw reporter Bas Barendregt prikt een vorkje in een Grieks restaurant in Purmerend en praat natuurlijk met de eigenaar.
Deel 2 van de Fabeltjeskrant op herhaling. Reporter Bas Barendregt loopt door een bijzondere wijk in Rotterdam die voor heel even het verlengstuk is van het Grote Dierenbos.
Porno op de radio, je hoort het alleen bij Radio509. Luister naar een voorproefje.
De column van Inge de voor en nadelen van ramptoerisme.
De Fabeltjeskrant op herhaling. Reporter Bas Barendregt loopt door een bijzondere wijk in Rotterdam die voor heel even het verlengstuk is van het Grote Dierenbos.
The Beatles special over het 50 jarig bestaan van The White Album of White double wegens de bijna helemaal witte hoes.
Het derde Oogcongres werd op 10 november 2018 gehouden in Utrecht. Radio509 was erbij. Annemiek, Johan en Emiel doen verslag.
Vanaf 13 november gaat Scribit.tv live. Een nieuwe platform voor het maken van audiodescriptie bij online video. Een gesprek met ambassadeur Marjolein van de Broek.
In deze aflevering van 5 kwartier maakt Bas Barendregt een orgel- en Beiaardierswandeling in Rijsen.
De Geldmaat wordt de nieuwe geldautomaat vanaf 2019. Hij wordt duidelijk herkenbaar en hij krijgt ook spraak voor mensen die minder zien. Ingeborg van der Pijl van de Oogvereniging vertelt over deze ontwikkelingen.
Een nieuwe Radio509 columniste 'Inge' zij neemt in haar eerste column de roker onder de loep
In deze aflevering van Vijf Kwartier, deel 2 van de boekpresentatie 'Nieuw Leven' Geschreven door Cees Smit.
De biografische roman 'Nieuw Leven' staat centraal in deze aflevering van Vijf Kwartier Het leven van de voormalige nieuwslezeres, journaliste en tolk Binh Tay Nguyen is opmerkelijk. Binh werd geboren in de Chinese stad Kunming, vlakbij de Vietnamese gren
In deze aflevering van Vijf Kwartier is Astrid Veldman te gast.Net als reporter Bas Barendregt heeft zij een geschiedenis bij 'Het Instituut' ooit van Koninklijke Visio
Het vervolg van het gesprek met de nestor van Radio509, in deze aflevering van Vijf Kwartier. Bas Barendregt praat verder met Ruud van Zomeren.
De compilatie van audiomagazine Horizon. Deze keer blikken we terug op september 2018.
Een goed gesprek met de nestor van Radio509, in deze aflevering van Vijf Kwartier. Bas Barendregt praat met Ruud van Zomeren.
Wie iets zoekt gaat het niet vinden! De column van Lotte Bloemendaal.
Falco van Dinteren van de vereniging Bartimeus Sonneheerdt vertelt over het Scribit project dat video op internet toegankelijk maakt
Houd de lijn vrij. Een actie van o.a. Bartimeus. Anouk van Bommel van Bartimeus legt uit.
Vijf kwartier over de inspiratie en familiedag van uitgeverij Scholten in Zwolle. Een programma van Bas Barendregt en Andre van Kwawegen
Hoorspel Mij is de wrake, geschreven door Tomas Ross Dit is het eerste Radio509 moordverhaal.
Tijdens de Nacht van Blauw, 28 op 29 september, wordt er 's nachts gefietst om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar Oogaandoeningen. Directeur Edith Mulder van het Oogfonds vertelt.
Cees Smit is deze week te gast in 5 Kwartier. Cees vertelt over zijn leven, zijn werk als schrijver maar vooral over het leven met en uiteindelijk afscheid nemen van zijn trouwe vriend(in), de geleidehond.
Sailwise organiseert zeilvakanties voor merken met een beperking. Op 28 september en 7 oktober zijn er kennismakingsdagen voor mensen met een visuele beperking. Een gesprek met directeur Menne Scherpenzeel.
5 Kwartier gaat terug naar ede tijd van de schoenfabrieken in Nederland, in het bijzonder in Drunen. De vader van Ad Spee bezat een fabriek. Ad vertelt waarom hij uiteindelijk zijn vader zou opvolgen en niet zijn broer, zoals de bedoeling was.
In deze podcast hoor je alles over de Raak Stimuleringsprijs. De prijs stimuleert musea om toegankelijker te worden voor mensen met een visuele beperking. We praten met de organisatie en de genomineerde musea.
De column van Lotte over ouwe meuk in de Nederlandse taal.
In deze aflevering van Vijf Kwartier is Bas Barendregt in gepreek met Otto van der Mienden van het Poppenspe(e)lmuseum
Scribitt is een nieuw platform voor het beschrijven van Youtubefimpjes. Onlangs werd er een beschrijffeest gehouden voor mensen die de filmpjes gaan beschrijve
Deze aflevering van Vijf Kwartier gaat over een speciale reis voor visueel beperkten naar Thailand.
In deze aflevering van Vijf Kwartier praat radioreporter Bas Barendregt met Otto van der Mieden, directeur van het Poppenspe(e)museum.
In dit reisverhaal neemt Emiel Cornelisse je mee naar het eiland Zanzibar. In dit eerste deel gaan hij op zoek naar wilde dolfijnen en beid hij samen met zijn
Het nut van vallen & weer opstaan, in de column van Lotte
Lizabet Benink vertelt over haar reis door Thailand. Wat kom je tegen als je vijf weken alleen door dit fascinerende land reist?
In het reporterprogramma Vijf Kwartier vandaag een gesprek met Kees Scholten, al jaren actief in de grafische wereld. Begonnen met een drukkerij en inmiddels heet hij al 11 jaar zijn eigen uitgeverij. Een programma van Bas Barendregt en Andre van Kwawegen
In het reporterprogramma Vijf Kwartier vandaag deel 2 van het gesprek met Jeroen van Roekel. Van Roekel is slechtziend en runt een museum, daarnaast is hij mountenbiker. Een programma van Bas Barendregt en Andre van Kwawegen
In deze compilatie van Horizon kijken we terug op de maanden juni en juli 2018,
De column van Lotte over de Blindpride. Moeten de visueeluitgedaagde net als homo's en lesbienes hun eigen canalpride in Amsterdam?
In het reporterprogramma Vijf Kwartier vandaag een gesprek met Jeroen van Roekel. Van Roekel is slechtziend en runt een museum, daarnaast is hij mountenbiker. Een programma van Bas Barendregt en Andre van Kwawegen
Dit najaar wordt Scribit gelanceerd. Hiermee worden Youtube filmpjes toegankelijk gemaakt voor mensen die minder zien. De filmpjes moeten beschreven worden en daarom worden er beschrijvers gezocht. Een gesprek met projectleider Eveline Ferweda.
De column van Lotte, wie dan toch niet wil horen, die moet maar..........
Suzanne Smit heeft door een ongeval hersenletsel opgelopen, maar haalt het maximale uit het leven. Bijvoorbeeld door te fietsen met een slechtziend fietsmaatje. Ze is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo prijs en hoopt zo een duofiets te financieren.
Vijf Kwartier over de opendag van zorgboerderij De Scholte in Geesteren. Uw reporter Bas Barendregt doet verslag.
De Column van Lotte over techniek die af en toe toch gewoon moet falen.
Reporter Bas Barendregt trekt in deze aflevering van Vijf Kwartier over het Zuid Hollandse eiland Voorne en laat horen hoe mooi de omgeving daar is.
Radio509 tafeldame Annemiek van Munster wil graag een slechter mens worden. Ze vindt zichzelf nu iets te braaf, daar moet absoluut verandering in komen.
Radio509 tafeldame Annemiek van Munster heeft bijvoorkeur sex met George Michael-achtige types. Ze legt uit waarom....
Je heel erg druk maken om iets heeft toch vaak meer zin dan je denkt. Tafeldame Annemiek van Munster legt uit.
Audiodescriptie bij pornofilms, tafeldame Annemiek van Munster laat daar haar licht over schijnen.
Verslaggeefster Lizabet Benink doet onderzoek naar werk voor mensen met een visuele beperking
In deze aflevering van 5 Kwartier wandelt reporter Bas Barendregt door de tuin van Ampie in 't Harde. Ook wel Ampies berg genoemd
De column van Lotte over haar eigen actie: 'Zien voor 1 dag'
In deze aflevering van 5 kwartier is Helma van Heerikhuize te gast. Oprichtster van stichting Vier het Leven. Bas Barendregt is in gesprek met haar.
Ferry Molenaar filmt en monteert zijn eigen vlogs. Dit ondanks het feit dat hij niks ziet. Hij krijgt veel vragen van mensen die weinig zien en daarom gaat hij uitleggen hoe hij dat doet. Details in deze podcast.
In deze aflevering van Vijf Kwartier is Ernst de Korte te gast. Zoon van Jules de Korte.Ernst de Corte staat in het theater met Lied van mijn Vader. Het repertoire van Vader Jules de Corte lijkt schier onuitputtelijk te zijn. Een programma van Bas Barendr
De audiodescriptie van de film Jurasic Park Falen Kingdom, is beschikbaar in de Earcatch app. Een gesprek over deze mijlpaal met Mereijn van der Heijden, voorzitter van de stichting Audiovisuele toegankelijkheid.
Cabaretier Vincent Bijlo is ook deejay bij Radio509 luister naar zijn muziekkeuze.
Reporter Bas Barendregt bezoekt Museum Boijmans Van Beuningen en maak een ware reis door de geschiedenis van de kunst, van de vroege Middeleeuwen tot de 21ste eeuw.
De column van Lotte 'inclusief taalgebruik'
   
 

Contactgegevens

Telefoon: 035 6856037

email de studio
email de redactie  

 

Luister met de Radio509 app.

Download de gratis

Radio509 app in de App Store

of bij Google Play.
 

                                                   

         

           

                                                               

 

          

Hoofdpagina | Programmering | Uitzending Gemist | Radio 509 TV | Over Radio509
© Radio509.nl - Alle Rechten Voorbehouden Ontwikkeling en Webhosting door Quicksolve BV